Dienstverlening: workshops archiefzorg voor kunstenaars

Een archief is voor een kunstenaar van fundamenteel belang, of die er nu bewust mee bezig is of niet. Daarom organiseren we workshops voor kunstenaars – jong en oud – om hen te ondersteunen bij de eerste stappen in de zorg voor hun archief.

Wil jij graag met je archief aan de slag maar weet je niet waar te beginnen, of ben je al gestart en zit je met vragen? Dan ben je bij CKV aan het juiste adres.

De workshop bestaat uit een introductie tot het hoe en het waarom van archiefvorming en archiefbeheer. Vervolgens nemen we je aan de hand van praktische voorbeelden mee in de basisstappen om je archief te bewaren, te sorteren, te beschrijven en te ontsluiten.

De nadruk hierbij ligt op het papieren en digitale archief en niet op het oeuvre, al zal snel blijken dat deze documenten onlosmakelijk verbonden zijn met de kern van de artistieke praktijk.

Omdat we het graag interactief aanpakken, werken we in groepen van maximum 20 deelnemers. Na afloop ontvang je onze presentatie met handige tips and tricks.

Afgelopen workshops:

Wil je CKV (gratis!) inschakelen om een workshop te organiseren bij jouw organisatie? Contacteer ons dan via ckv@muhka.be.

Workshop bij De Tank in Brugge (oktober 2021)

Workshop bij VONK in Hasselt (november 2021)

Workshop bij Cas-Co in Leuven (oktober 2022)

Workshop bij Foundation Walter et Nicole Leblanc (oktober 2023)

Workshop bij Sint-Lucas, Antwerpen - 'After Graduation', (april 2024)