Publicatie ‘Serge Largot. Leven en Werk.’

Met Serge Largot. Leven en werk stelde Nicole Veys een boek samen waarin ze aan de hand van teksten, foto’s en documenten aandacht besteedt aan het leven en werk van haar levensgezel Serge Largot (1929-2019). Behalve een geïllustreerde biografie, bezorgde Nicole Veys ook enkele beschouwende teksten over en van de kunstenaar. Deze bieden niet alleen een genuanceerd beeld van  de denkwereld van Serge Largot, maar tonen ook de evolutie die hij doormaakt van figuratief tot zijn ‘figuration autre’.  Voorts komt de lezer ook meer te weten over de diverse initiatieven die Serge Largot onderneemt waaronder de oprichting van de kunstenaarsgroep Lumen Numen.

Het archief van deze kunstenaar werd in 2019 overgedragen aan M HKA, ondertussen maakte CKV een inventaris.

Wie meer info wil over het archief en de kunstenaar, kan hiervoor terecht op onze website. Of je kan het boek Serge Largot. Leven en werk aanschaffen door een mail te sturen naar nicole.veys@laposte.net  Kostprijs: 20€. / formaat: 15x21cm, 100 pagina’s.

Momenteel loopt er ook een expositie met werk van Serge Largot in ‘La plus petite galerie‘, Rue des Arts 69 iin Roubaix.